Семейна федерация за мир
ООН на Мира
Ден на семействата
Среща на високо равнище
Истинската лобов
Думи на д-р Сан Мьон Мун проникващи в същността на истинската любов
Чудо: Небесна светлина
Лично преживяване с Исус ме доведе до Обединителната църква

Дейност за мир в България и света

.



ДЕЙНОСТИ ЗА МИР



© 2008 Посолство на мира, София 1000, ул. Георги Бенковски 25, e-mail: ffwpu@mail.bg, За контакт | Новини | България | Форум | Събития


Brazil - Връзката между мира и околната среда

USA - A New Vision of Peace for the Americas Video Slides

USA - S. Moon: Americas Summit Address

Brazil - Conferencia "Sela" Importancia da Paz Universal

Uruguay - Una familia centrada en Dios en Uruguay

Grenada - Joseph: Reflections on the Americas Summit

Paraguay - Samaniego: La cooperación internacional para la paz en América Latina

USA - The Six-Nation UPF Latin American Tour Slides

Paraguay - Promoting Values in Government



ОБНОВЯВАНЕ на ООН

Междурелигиозен съвет към ООН ще донесе мирът на планетат.

Като Неправителствена организация със Специален консултативен статут в икономическия и социален съвет на ООН (Special Consultative Status with the United Nations' Economic and Social Council (ECOSOC)),Федерацията за вселенски мир подкрепя ООН в постигане целите на хилядолетието Millennium Development Goals чрез:
  1. Създаването на междурелигиозен съвет като форум за духовните ценности.
  2. Заздравяване на семейството като "училище на любовта."
  3. Създаване на култура на служене чрез образование за мир.


Междурелигиозна младеж призовава за Междурелигиозен парламентарен съвет в ООН - Женева

InterfaithYouth Reps. call for Permanent Interfaith Advisory Body at the UN in Geneva
Tuesday, 02 September 2008

“Женевската конфенция по Междурелигиозно коопериране и протекция на човешките права и достойнство” която се състоя през септември в Женева, събра близо 280 религиозни и обществени лидери, дипломати и представители на ООН. Специално внимание бе отдадено на приноса на вярата за мира и протекцията на достойнството на хората. Фокуса бе върху ролята която един междурелигиозен съвет би играл във ООН.


Преп. д-р и г-жа Мун със Бившия президент на Коста рика в Палата на мира, Чон-пьонг, Кореа.

Д-р Мун твърди, че Междурелигиозен съвет в ООН е пътя за спиране на световните конфликти

президенти и нобелисти, признати учени и религиозни лидери посещават д-р Мун в Палата на мира. Кореецът, Сан Мьон Мун, сега на 89 години, обещава да доживее 100. Той е твърдо решен да доведе няколко световни промени. Първо, да гарантира създаването на Междурелигиозен парламентарен съвет в ООН; Да гарантира кооперирането на световните религии в усилията за мир; Да издигне нов модел на световно управление по-добър от Демокрацията; Да премахне световните граници; Да създаде световна магистрала със супер бързи влакове; Да премахне пропастта между бедни и богати; и да спре аморалността като издигне семейните ценности. Няколко от идеите му са вече подкрепени от световни глави и правителства.

Световна фудболна купа за мир

Пеле подкрепя д-р Мун в спортна инициатива за мир

Противоречивия в миналото религиозен лидер намира подкрепа и в други среди за осъществяване на идеите си за мир. От няколко години на сам сме свидетели на организираните от него световни шампионати по фудбол за Купата на мира (The Peace King Cup). Пеле, „Царя на Фудбола”, многократно се среща с д-р Мун и дискутират как фудболът да се превърне в средство за постигането на мир. Царя на Фудбола е вдъхновен и по лични причини; като дете е преживял помирителния ефект на спорта между расите и етносите в Бразилия.

Турнира (The Peace King Cup) вече се установи и подкрепя световния мир чрез футболни игри, надхвърляйки бариерите на идеология и религия. Но не можем да пренебрегнем и още два интересни факта. Фудболния отбор на Ил-хуа, които е притежание на Сан Мьон Мун е вече 7-ма поредна година национален шампион. Също така, д-р Куак, който е дясната ръка на Преподобния бе официално назначен за Президент на Корейската фудболна лига. www.peacecup.com/eng



Малазия се надява да бъде Световната столица на Мира

Kuala Lumpur, Малазия - "Космоса промени гледната ми точка за живота,” сподели Малаазииския астронавт, Sheikh Muszaphar Skukor пред препълнена аудитория на стадиона. “Аз можах да рефлектирам върху конфликтите и страданието което си причиняваме един на друг... и реших, че трябва да направя нещо."


Хьон-жин. Мун: Едно семейство с център Бог в Малазия

Днес честваме визията за вечния мир. Огромния брой присъстващи е явен знак, че Глобалния фестивал за мир наистина носи нов полъх на надежда на този свят, който копнее да се сложи края на кръгът от войни, конфликти и бедност! Малазия е наистина нация която обича Бог. Аз бях вдъхновен когато научих, че дори правителството спират дневните си задължения за да се молят в джамията.

Шествие за Мир - Четвъртък, 23 октомври 2008

Korça, Албания - Хората можеха да почувстват нещо специално, атмосферата в целия град се промени напълно, заявяват граждани на Корча. Над 2000 души в шествие изпълнено с голям ентусиазъм премина през историческия Албански град на откриването на Глобалния фестивал за мир. Спротната зала не можеше да побере потоците от хора прииждащи от всички краища на града.

Образование за Мир - 07 октомври 2008

Ottawa, Канада - Канадските Посланници на мира се облегнаха на своите национални принципи за да напишат Универсалната декларация за човешките права, за развитието на Миротворчески сили към ООН. Канада е измежду 30-те световни нации където активистите развиват Гражданския корпус на мира (Citizens Peace Corps) и се застъпват за създаването на Министерство на мира.

Молголия избра Мирът
Сряда, 10 Сепятември 2008

Уланбатар, Монголия - Гражданите на Монглолия изразиха явна отдаденост на мира и просперитета в Глобален фестивал за мир проведен в Уланбатар. Това е само няколко седмици след възможността за цивилна война след оспорвани резултати от изборите. Площадът тоново бе изпълнен с огромни тълпи, но този път те пееха и танцуваха за мир. Фестивалът бе кулминацията от няколкодневни съревнования в спорт, изкуства, танци и междувременно провеждане на Международната лидерска конференция - International Leadership Conference.

Призив за Мир и Единство
Вторник, 23 септември 2008

Mindanao, Филипините - Посред безкрайните борби с радикалните Ислямистки групи във Филипините се появи нова надежда за мир и единство. Глобачлния фестифал за мир, проведен 19-21, 2008 в Cagayan de Oro, кулминира в поредица от конференции, проекти за служене и други инициативи целящи мирът на острова. Хората приемат визията за "Едно семейство с център Бог", заяви директора на департамента по образование и религии, д-р Хажа. Според кмета на града, "Фестифалът за мир е огромна стъпка към мира за цялата нация".

main_works_sports.jpg СПОРТА В ПОДКРЕПА НА МИРА

Футбола е естествен мост между култури, религии, раси, етнически групи и нации. Поради тази визия за футбола, като мощна обединителна и миротворна сила д-р Мун основа през 2002 Световната купа по футбол за мир. Турнира (The Peace King Cup) подкрепя световния мир чрез футболни игри, надхвърляйки бариерите на идеология и религия. В турнира участват световно известни футболни отбори които представят различните континенти.

Вашингтон в шетвие за мир

Глобален фестивал във Вашингтон призовава: „Всички сме от семейството на Бог"

Почитаемият Маноел Ферейра, конгресмен и бразилски архиепископ, обявява предстоящия ГФМ в Бразилия



"Когато хората видят мюсюлмани и евреи - от ... конфликтни места - да се прегръщат ... със сълзи на прошка и помирение, тогава те съвсем естествено се свързват помежду си..."



Хиляди миротворци се събраха в събота, на моравата пред Капитолия, за прослава на мира, в рамките на Глобалния фестивал на мира в САЩ. Събирането, обявено като най-голямото междурелигиозно и мултикултурно събитие, провеждано някога във Вашингтон, беше второто от серията от 15-те Глобални фестивала тази година.



Няколко от ораторите направиха паралел с друго голямо събиране във Вашингтон преди 45 години, когато преп. Д-р Мартин Лутър Кинг произнесе своята безсмъртна реч „Имам една мечта”. Д-р. Джоузеф Е. Лоури, един от най-близките помощници на Д-р Кинг през 60-те години, каза, че е дошло времето да се изпълни мечтата за създаване на любящо общество. „Ние трябва да станем поколението на Исус Навин,” каза Лоури ”което води света в Обетованата земя като „семейството на Бог.”

„Искам да споделя едно ново виждане за Америка”, каза Д-р Мун - основател на Глобалния фестивал за мир и трети син на преп. Сан Мьонг Мун – „това е виждане, чийто корени са в основополагащите принципи на нацията; което приема идеала за една нация под закрилата на Бог и пренася този идеал със стъпка напред към по-големия, всеобщ идеал за едно семейство под закрилата на Бог. Едно световно семейство на мира е мечта за американците и за всички хора на вярата, но преди всичко това е мечтата на Бог.”

Основното обръщение бе, „Америка и ние - семейството на Бог.” Светът трябва да разбере силата на служенето за преобразуване на хората и общностите. „Служенето е просто друг начин да кажеш „Обичам те”, каза преп. Марк Фар от института „Точки на светлината” – един от главните партньори на фестивала. Институтът, заедно с Федерацията за вселенски мир, Клубовете на момичетата и момчетата на Вашингтон и повече от 242 агенции организираха дни преди фестивала в столицата Вашингтон „Ден на служенето”.

Основателят на ГФМ Д-р Хьон Джин Мун в своята реч заяви: „Америка е модел за мирен свят, но тя трябва да осъзнае, че нейните благословии са за всички хора и страни по света”.

Звездите на госпъла Йоланда Адамс и Дейвид Фелпс – носители общо на 7 награди Грами – бяха измежду многото изпълнители, които създаваха празничната атмосфера, заедно с 500-те гласа на хора на фестивала и силната група местни младежки формации, които пееха песента на Глобалния фестивал за мир „Където започва мира.”



Разрешение на конфликтите чрез “Зони на Мира”

Парк на Мира

Първия по рода си “Парк на Мира” бе открит при
водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.



Това е основа за бъдещи “Зони на Мира” които да бъдат изградени като буферни зони в районите с опасно напрежение. Основателят на Вселенската федерация за мир, д-р Сан Мьон Мун, предложи това като необходима стъпка в усилията за мир на конференция на ООН през 2001 г.

Визия: Според думите на д-р Мун тези конфликтни зони могат да бъдат обърнати в раьони пример за обучение към мир и служене. Това ще стане когато доброволци от цял свят дойдат да работят в така създадените Зони на мира. Със своята всеотдайна дейност те ще обърнат сърцата на населението от неприязън към любов. В проектът за Парк на Мира участниците са от много нации с различни религиозни традиции. Това пъстро междукултурно споделяне е важно за изграждане на Свят на Траен Мир. Така различни религии обединиха усилията си в общ израз на отдаденост към постигането на мир.

Цел: Поставяне на образователен модел за мир учейки чрез служене, себеосъзнаване и работа в екип. “Безкористното служене на обществото е начин за премахване на бариерите и недоверието към помирение,” заявиха организаторите от Обединителното движение. “Ние сме отдадени за създаването на глобално семейство отразяващо най-високите идеали на всяка от представителните религии.”

Конференция за Мир чрез Туризъм

Президентът на Замбия, "мирът е необходим за постигането на стабилно развитие" http://www.iipt.org/ http://www.tourismforpeace.org/ www.africa-ata.org

Организатор на събитието - Международният институт за мир чрез туризъм, цели да постигне международно разбирателство, чрез коопериране и подобряване на околната среда. Третата Конференция за мир чрез туризъм се проведе в Ласака, Замбия, и бе оценена като огромен успех. Над 370 делегати от над 25 страни участваха в нея. Повече от 100 журналисти отбелязаха събитието. Президентът на Замбия, Муанаваса, се обърна към делегатите в церемонията за откриването и подчерта, че мирът е най-основното за постигането на стабилно развитие. В проведената национална “Седмица на мира чрез туризъм”, участниците откриха международен парк на мира при водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.



СЛУЖЕНЕТО КАТО ПЪТ КЪМ МИРА

Участието на младите в проекти за служене и взаимопомощ е най-добрия начин да наследят културата на сърцето и развият характера си.

СНИМКИ Slide Show



„Нацията на Исляма” проведе „Шествие на Милион Семейства” във Вашингтон.



Шествие на Милион Семейства

Шествието на Милион Семейства бе интер-деноминационно рали за мир. Присъстващите семейства получиха благословия в масова брачна церемония. „Ние заставаме днес на това място за да говорим за истинските семейни ценности”, заяви Ал Шарптън, виден християнски лидер.

Нацията на Исляма е специфична Ислямо-християнска религия на чернокожото общество в САЩ. Те четат, както Корана, така и Библията, и призовават черното население да издигне собствения си морал. В миналото обаче те често са обвинявани за изказвания срещу бялата раса. Когато един от най-видните им оратори, Малкълм Екс (Malcolm X), призовава за мир и разбирателство между всички раси и религии той бива убит.

Ирония или не, днес лидерът на „Нацията на Исляма”, Преподобния Луис Фаракан, отново поема мисията да промени отношението към другите раси и религии. Фаракан организира Марша на Милион Семейства, като съвместно рали с организацията на д-р Сан Мьон Мун, основателя на Обединителната църква. Обединителното движение доведе на подиума пред Капитал Хил видни представители на Християнския свят, Хинду, Будисти и Евреи.

Истината е, че лидерът на Нацията на исляма е силно вдъхновен от постиженията на д-р Мун в междурелигиозния диалог. Фаракан многократно призовава десетте милиона свои последователи да работят в сътрудничество с организациите на д-р Мун. В много от своите речи той директно говори за теологически идеи дълбоко залегнали в Обединителната теология: Концепцията, че Гехопадението е сексуално, че Исус не трябваше да умре, а да бъде приет.

Д-р Муун организира многобройни ралита за мир в Израел, вдъхновявайки за сътрудничество християнски, мюсулмански и Еврейски лидери, за да изкорени предразсъдаците и омразата на основа на вяра. Междурелигиозния диалог е ключа към разрешаване на световните конфликти.



Днес видни чернокожи в САЩ са членове на Нацията на исляма: например рапъри като Sadat X познат като Derek X от групата от New Rochelle. Мохамед Али също е член на тази религиозна група. Интересно че в САЩ по начало чернокожото население уважава д-р Мун, както за междурелигиозната му дейност, така и за усилията му по отношение на правата на човека. Но с най-голямо уважение той се ползва от политическите кръгове и особенно Републиканците. Президенти като Рейгън, Форд, Буш винаги са изразявали признателността си и подкрепата за неговите усилия.





ДЕЙНОСТИ В БЪЛГАРИЯ



Посолство на Мира - София



1. Участието ни в международни събития 2007:

- двама наши посланици на мира, Г-н Емил Коен и проф. Иван Калчев, в Корея на образователен семинар за Посланици на Мира ( от 28 март до 2 април).

- От 9-17 април се състоя поредната Близкоизточна мирна инициатива, която е една от главните нишки в усилията за мир. Инициативата спомага за разрешаването на религиозните конфликти в региона и дава възможност на посланиците за мир да се запознаят с дийностите и визията на движението на практика.



2. Дейности в страната 2007:

- На световно ниво се организираха обиколки за разпространяването на 12-те послания за мир на преп. д-р Сан Мьон Мун (Peace Messages, на български на сайта ни: www.ffwpu.eu). Организиран бе конкурс за есе върху посланията за студенти и университетски преподаватели и ще подготвим викторина също на интернет сайта ни.

- От 7-9 април се проведе 2-дневен семинар за второ поколение в София в Посолството на мира.

- На 21 или 22 април (събота, неделя) се проведе специална среща за Посланици на Мира с образователна цел и за нови посланици.

- На 28-29 бе организиран 2-дневен семинар върху Божественият Принцип.

- Всеки понеделник в Посолството на мира се провеждат редовни семинари за изследване на абсолютните ценности.

-Ежемесечно организираме молитвени срещи за благословени семейства.



Дейности и участия на Семейната федерация за световен мир и обединение и на Посолството на мира през 2007 година

- Детски дом "П. Славейков"

- Защита на планина Рила

- Ден на младежката активност



Образователни дейности - Конференции и семинари
Детски летен лагер в планината
- Европейска лидерска среща - Международен лидерски симпозиум

- Доброволци за мир















Кантата на мира в София

Научни и културни проекти



РОЛЯТА НА Д-Р МУН ЗА ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА

Приносът на Д-р Муун
за мирното разпадане на Комунизма


Днес няколко книги и многобройни свидетелства от политици признават следния факт, без Преп. Муун никога нямаше да спрем Комунизма..

Чрез Вашингтон Таймс д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война. Вашингтон Таймс е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка по време на Студената Война. Сан Мьон Муун създава организация за "Победа над Комунизма" образова милиони обществени, политически лидери за Безбожна същност на Тоталитарната система. Чрез основаната от него "Световна медиина асоциация", д-р Муун образова дори журналистите в СССР от където вълната на осъзнаване ефектира в промяна на мисленето дори в КГБ. Горбачов лично отива да благодари на Сан Мьон Мун за напътствията при осъществяване на Перестройката. д-р Муун спря Комунизма в Никарагуа и на Съветските сили в Авганистан.

ФАКТИ: Буш на световен тур с преп. Муун Защо световни лидери и президенти подкрепят противоречивия Сан Мьон Муун? Ролята му в краха на комунизма!

Популярни статии