Семейна федерация за мир
ООН на Мира
Ден на семействата
Среща на високо равнище
Истинската лобов
Думи на д-р Сан Мьон Мун проникващи в същността на истинската любов
Чудо: Небесна светлина
Лично преживяване с Исус ме доведе до Обединителната църква

Декларация за мир: ООН на Мира в България

Декларация за мир - ООН на Мира в България

Датата 21 септември беше избрана от ООН за Международен ден на мира през 2001 г. Държавите-членки го отбелязват по подходящ начин от 2002 г. насам. Република България е сред тези страни.


Дружеството за ООН в България, чиито усилия са насочени към популяризиране на принципите и целите на световната организация, е съпричастно към отбелязването на тази годишнина.

Мирът не е само най-желаното нещо сред народите по света. Мирът е задължение. Само мирът може да донесе прогрес. Развитието на човечеството в последно време ни убеждава напълно, че това изискване – да има мир за всички народи и хора по света, е най-насъщното.

Няма народ, който да не желае истински мир. Няма народ, който да иска война, насилия, разрушения, конфликти, проливане на човешка кръв. А това трябва да разбират не само народите, но и техните правителства, ООН и другите международни организации. Не може този най-важен в жизнено отношение въпрос за цялото човечество да не бъде решен веднъж завинаги!

Знаем колко много се говори на тази тема, колко много заседания, конференции, дискусии, срещи, преговори се провеждат, колко решения се вземат всяка година в рамките на ООН, на други международни, регионални и двустранни форуми. Но резултатите ясно показват, че докато едни райони в света са пощадени от ужасите на кръвопролитните конфликти, тероризма, други не са.

Не може да се приеме фактът, че основните човешки ценности, сред които мирът е приоритет, се преосмислят и извращават под въздействието именно на липсата на мир, под въздействието на насилие, кръвопролитни войни, конфликти и терористични действия.

Не е случайно, че Уставът на ООН започва с думите:

“Ние, народите на Обединените нации, сме решени...да обединим усилията си за поддържане на международния мир и сигурност...”


И по-долу най-категорично се заявява:

“...за да проявяваме търпимост и да живеем задружно в мир един с друг, като добри съседи, и да обединим силите си за поддържане на международния мир и сигурност...”


Затова ООН не спира да призовава, настоява и изисква утвърждаването на световния мир и разрешаването на всички конфликти по мирен начин. Това е върховната задача на всички държави-членки на ООН, на регионални и неправителствени организации, на отделните хора.

Нека да почетем този ден подходящо, включително и чрез образованието и възпитанието, да окажем сътрудничество на световната организация за постигане на глобалния мир и сигурност.
Република България неизменно е в първите редици на държавите-членки, които искат мир за всички и край на войните, конфликтите, насилието, тероризма!

Дружеството за ООН в Република България твърдо подкрепя призивите на световната организация и се приобщава към българските държавни институции и цялата общественост за всеобщото отбелязване на международния ден на мира.

21092009187
В последните пет години не друг, а преп. Сан Мьон Мун, иницира създаването на междурелигиозен съвет за мир към ООН. Целта е да се обединят усилията на всички религии и всички хора на съвестта за създаването на Култура на мира. Според д-р Мун религиите трябва да покажат примера за коопериране с тази цел, за да може усилията за мир да бъдат успешни. Такъв съвет към Обединените Нации ще премахне веднъж за винаги историята на предразсъдъци, омраза и неприязън между религиите.

В Посолството на Мира в София се изнесят редовни лекции: Мирът и философията при управлението на изначален идеал за мира.

Като партньор на ООН, Федерарацията за всеобщ мир, основана от д-р Мун, отбелязва този ден с множетво прояви в целия свят.

UPF Декларация за Международния ден на мира 2009


РОЛЯТА НА Д-Р МУН ЗА ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА

Приносът на Д-р Муун
за мирното разпадане на Комунизма


Днес няколко книги и многобройни свидетелства от политици признават следния факт, без Преп. Муун никога нямаше да спрем Комунизма..

Чрез Вашингтон Таймс д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война. Вашингтон Таймс е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка по време на Студената Война. Сан Мьон Муун създава организация за "Победа над Комунизма" образова милиони обществени, политически лидери за Безбожна същност на Тоталитарната система. Чрез основаната от него "Световна медиина асоциация", д-р Муун образова дори журналистите в СССР от където вълната на осъзнаване ефектира в промяна на мисленето дори в КГБ. Горбачов лично отива да благодари на Сан Мьон Мун за напътствията при осъществяване на Перестройката. д-р Муун спря Комунизма в Никарагуа и на Съветските сили в Авганистан.

ФАКТИ: Буш на световен тур с преп. Муун Защо световни лидери и президенти подкрепят противоречивия Сан Мьон Муун? Ролята му в краха на комунизма!

Популярни статии