Семейна федерация за мир
ООН на Мира
Ден на семействата
Среща на високо равнище
Истинската лобов
Думи на д-р Сан Мьон Мун проникващи в същността на истинската любов
Чудо: Небесна светлина
Лично преживяване с Исус ме доведе до Обединителната църква

Семейството е основата на мирния свят

.
Семейството:
УЧИЛИЩЕ НА ЛЮБОВТА

Семейната Федерация, вижда семйството, като ключ за разрешаването на социалните проблеми. Семейството е училището на любовта и основата на нашето щастие.

Основното учение на д-р Мун е, че семейството е основното училище на любовта и основата за здравото психическо развитие на всеки индивид. "Истинското щастие се създава във връзката с другите и любовта е в основата на преживяването на истинска радост. Любовта не може да се научи в училище или от учебник, тя се научава единствено с преживяванията в живота ни. Любовта се възпитава във семейството, чрез преживяванията ни като братя и сестри, като съпруг и съпруга, и като родител и дете. Всички тези взаимоотношения са в центъра на щастието. От семейството тези добродетели се разпространяват в обществото и са основата на мирния свят."

Четирите сфери на сърцето:
В семейството откриваме четири вида любов; детската, която е все още получаваща; братско-сестринската, в която все повече се научаваме да споделяме; съпружеската, в която трябва да можем да правим другия щастлив за да сме щастливи; и родителската, която е най-всеотдайна и безкористна. Тези четири вида любов са основата за това което ще научим и проектираме като индивиди във взаимоотношенията си с обществото; към по-висшите от нас (учител, шеф, по-възрастен), към равните (колеги, приятели), и към по-низшите (ученици, подчинени, по-малките). Затова, ако имаме уважение, доверие и любов в семейните взаимоотношения това ще се проектира и в обществените връзки.

Днешната криза:
Броят на разведените и самотни майки е нарастващ
•От 1901 до 1970, Разводите нарастват 700%
•От 1970 до 1992, Разводите нарастват 270%
•1970 до 1995 Брачните семейства с деца намаляват 3 пъти. Броя на Самотните майки нараства двойно. 



Всички социални проблеми произтичат от проблеми в семейството.
Най-пагубно за децата е когато родителите имат неразбирания помежду си и въвличат децата като отдушник на своите чувства; някой който да разбере болките им и да се съюзи с тях срещу другата страна. Това е унищожително за вътрешната психологическа стабилност на детето!!! Няма нещо по-лошо което родителите могат да причинят на децата си!

Революция на Сърцето:
ОТ ЕГОИЗЪМ КЪМ ЖИВОТ ЗА ДРУГИТЕ
Много хора не осъзнават, че способноста да даваме любов и живеем за другите се развива с много усилия. Това не става изведнъж. На едно дете са необходими години докато постепенно се научи не само да получава, но и да започне да дава и служи на другите. Всички искаме да получаваме любов, но способни ли сме да дадем такава на околните? Даването на любов винаги трябва да предхожда получаването. Вместо да седим и изчисляваме, кой колко любов ни е дал и кога е трябвало да ни даде пък не е, преп. Мун ни учи да даваме безусловно и забравим какво сме дали. Само тогава сърцето ни ще бъде свободно да дава отново и отново, както и да изпитва радост и от най-малкото което сме получили. Само такава революция на сърцето и любовт може да разреши семейните проблеми и премахне омразата в обществото и света. Но за целта тя трябва да се възпита у младите чрез образователни програми, чрез семеен и обществен пример и политически стимул.


Д-р Муун е финансирал и инвестира в множество програми в тази ключова за обществото насока. Способността ни да живеем за другите всъщност определя способноста ни да изпитваме истинско и трайно щастие. Дори най-близките взаимоотношения между съпруг и съпруга, родител и дете и т.н. се превръщат в гнездо на раздори и страдание без нея. Всъщност, конфликтите между раси, религии и култури е на същата основа и изисква същото разрешение: да се научим да живеем за другите. Това означава, нашата религия да обича и живее в полза на другите религии, нашата нация да допринася на другите нации, нашата раса да обича и се жертва за другите раси. Това е същността на Революцията на Сърцето която преподобния Сан Мьонг Мун предлага. Това е единствения зрял и разумен начин за разрешаване на световните проблеми.


Любовта: Основа за щастието

Егоизмът вреди: ЛЮБОВТА-ИЗВОР НА ЩАСТИЕТО
Изследване показва, че егоизма съсипва здравето ни, както и радоста от взаимоотношенията с другите. Ако мислим за щастието на другите вместо за своето, сме много по щастливи, свободни и здрави.

Истинското щастие се създава във връзката с другите. Това е така, защото нуждата за даване и получаване на любов е в основата на преживяването на истинска радост. А любовта също се преживява само във връзка с другите... като братя и сестри, като съпруг и съпруга, и като родител и дете. Всички тези взаимоотношения са в центъра на щастието... и в тези взаимоотношения ние прежияваме Бог субстанциално в живота си.

Най-могъщата сила:

Любовта е най-голямата и могъща сила във вселената и е извор на живота и щастието, според Д-р Мун. Любовта е причината защо Бог е сътворил всичко. Той е копнеел да има обект на който да дава любов и от който да получава любoв. Той е копнеел ние, неговите деца, да създадем един свят на любов, разбирателство и харнония, където нашите творчески способности да реализират по уникален и неотразим начин красотата, доброто и любовта. Истинската любов е дух на служене. Тя носи мир, който е коренът на щастието. Ако егоистичната любов е маска на желането партньора да живее за теб, то при истинската любов е обратното. Тя не носи такава поквара, а напротив, истинската любов дава, забравя, че е дала и продължава да дава непрестанно. Истинската любов дава с радост и е саможертвена любов. Обратното, фалшивата любов използва партньора за своя изгода. Истинската любов е вечна и непроменлива, докато егоистичната любов е временна и нетрайна и носи само разочарования. Нищо не може да се сравни, учи Сан Мьон Мун, със стойността на истинската любов. Тя има силата да премахне всички бариери създадени от егоизма на хората. Дори националните граници, както и расовите и религиозните бариери. Само тя може да създаде идеалния свят за който всички мечтаем. Истинската любов е задължително изискване за влизане в Небесното Царство.

Егоизмът: Корен на злото
Егоизма унищожава любовта. Любовта е могъща сила, но ако се злоупотреби с акта на любовта, тя се превърща в най-разрушителната сила. При злоупотреба с нея се получава разрушителна сила, която причинява неописуеми раздразнения, разочарования и страдания. Злоупотребата със сексуалната любов разбива основите на семейството, което е основата на обществото. Разбива доверието и характера, сърцето и съвестта на младото поколение. Никога не е имало идеално общество, защото никой досега не е открил начин да преодолее сексуалната аморалност започната от първото човешко семейство. Да не забравяме че след зоупотреба те прикриха не ръцете или устата си, а точно сексуалните си органи. Да не забравяме, че всички могъщи цивилизации в историята са били унищожени не от външна сила а поради вътрешна сексуална аморалност. Да не забравяме, унищожителните последствия за семейството и обществото след Сексуалната Революция.

Идеалният свят на мира:

Свят на мир, хармония и любов може да се изгради само когато обществото се изпълни със здрави, изпълнени с истинска любов, семейства в които децата по естествен начин ще развиват съвестта си, както и добър характер и способност да обичат и живеят за другите. Така социалните проблеми, като разводи, омраза, корупция, наркотици и т.н. естествено ще изчезнат. Корупцията в света е просто изява на корупцията в душите. Промяната на едни корумпирани лидери с други никога в историята не е довела до разрешаване на проблема. Нужна е вътрешна революция в сърцата и съвестта на хората. Младите хора са тези които ще променят света, и ако те получат морално водене и образование спомагащо ги да изградят здрави семейства, светът на мир и хармония ще може да стане реалност.


Образование на характера

Постигането на мир
видео линкове

РОЛЯТА НА Д-Р МУН ЗА ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА

Приносът на Д-р Муун
за мирното разпадане на Комунизма


Днес няколко книги и многобройни свидетелства от политици признават следния факт, без Преп. Муун никога нямаше да спрем Комунизма..

Чрез Вашингтон Таймс д-р Муун обръща силите в идеологическата Студена война. Вашингтон Таймс е източника на 95 процента от информацията във Радио Свободна Европа и Гласът на Америка по време на Студената Война. Сан Мьон Муун създава организация за "Победа над Комунизма" образова милиони обществени, политически лидери за Безбожна същност на Тоталитарната система. Чрез основаната от него "Световна медиина асоциация", д-р Муун образова дори журналистите в СССР от където вълната на осъзнаване ефектира в промяна на мисленето дори в КГБ. Горбачов лично отива да благодари на Сан Мьон Мун за напътствията при осъществяване на Перестройката. д-р Муун спря Комунизма в Никарагуа и на Съветските сили в Авганистан.

ФАКТИ: Буш на световен тур с преп. Муун Защо световни лидери и президенти подкрепят противоречивия Сан Мьон Муун? Ролята му в краха на комунизма!

Популярни статии